Työhyvinvointi pähkinänkuoressa

Mitä on työhyvinvointi?

Työhyvinvointi on yritysmaailmassa hyvin laajasti tutkittu ja käsitelty asia. Useimmilla yrityksillä työhyvinvointi, sen johtaminen ja kehittäminen on strategian perusteissa, siihen resursoidaan aikaa, henkilöstöpanoksia ja rahaa. Kaikki ymmärtävät sen merkityksen ja tietävät, että jos pohjimmiltaan työntekijä ei voi hyvin kokonaisuutena, sillä on suora yhteys mm. motivaatioon, työilmapiiriin, henkilöstökuluihin ja yrityksen kannattavuuteen. Tästä huolimatta toimet työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi ovat usein puutteellisia tai ei tiedetä mitä pitäisi tehdä.

Me Ajatusvalmentajissa uskomme siihen, että yksilö tietää itse mikä olisi hänelle parasta parantaakseen omaa työhyvinvointiaan. Apua tarvitaan siinä, miten työntekijä löytää takaisin kadonneen motivaation ja innostuksen työhönsä, miten omaa ajattelua muuttamalla muutetaankin itseasiassa enemmän, kuin ulkoisilla tekijöillä esim. rahapalkinnoilla.

Työhyvinvoinnin johtaminen

Työhyvinvoinnin johtaminen on taitolaji. Sehän on pohjimmiltaan ihmisten johtamista. Ensinnäkin johtajan ja esimiehen tulee olla kiinnostunut työntekijästä. Mitä hänelle kuuluu, miten hän voi kokonaisuutena, ei vain työkontekstissa. Toki työhyvinvoinnin johtamiseen kuuluu mm. mittaaminen, seuranta, työhyvinvointia kehittävien tapahtumien ja toimenpiteiden järjestäminen yms., mutta se on myös erilaisuuden ymmärtämisen kehittämistä, luovuuden ja rohkeuden ruokkimista, tiimitaitojen kehittämistä ja vuorovaikutustaitojen parantamista.

Työhyvinvoinnin johtaminen lähtee aina ylimmästä johdosta. Mikäli vilpitöntä ja aktiivista tukea ei ole, kaikki toimenpiteet työhyvinvoinnin kehittämiseksi lopulta kuihtuvat. Kun johdon tuki on olemassa, resurssit on mitoitettu oikein sekä työhyvinvoinnin vastuutekijät valmennettu, on mahdollista rakentaa ainutlaatuinen työyhteisö, jossa hyvinvointi kukoistaa.

Miten kehittää työhyvinvointia?

Työhyvinvoinnin kehittäminen on jatkuva prosessi ja sen tulisi olla yrityksen strategiassa ja kulttuurissakin. Sen puolestaan lopulta määrittää aito halu ja pitkäjänteiset toimenpiteet yrityksen toimesta. Usein kuulee, että työhyvinvoinnin kehittäminen on annettu yhden henkilön vastuulle, usein HR-päättäjälle. Vastuu työhyvinvoinnin kehittämisestä kuuluu koko yhteisölle. Ne ovat usein arjen pieniä tekoja, toisen huomioimista, erilaisuuden tunnistamista ja ymmärtämistä, hyviä tekoja toiselle, kiitosta ja kannustusta. Yhden ihmisen kontolle näin tärkeää asiaa ei tule jättää, vaan työhyvinvoinnin kehittäminen kuuluu kaikille. Joku sitä toki johtaa, mahdollistaa ja näyttää suuntaa, mutta kaikki siihen tulisi saada mukaan ja saada aikaan ymmärrys siitä, miten jokainen voi kantaa oman kortensa kekoon.

Apua työhyvinvoinnin tekemiseen

Ajatusvalmentajilla on työhyvinvoinnin johtamiseen ja kehittämiseen useita työkaluja aina verkkovalmennuksista ryhmä- ja yksilövalmennuksiin.

Älä jää näin tärkeän asian kanssa yksin, vaan ota meihin yhteyttä ja keskustellaan, miten Ajatusvalmentajat voi kulkea innostavaa matkaa vierelläsi kohti hyvinvoivaa työyhteisöä.

Tutustu kattavaan valmennustarjontaamme tästä

Edellinen
Edellinen

Mitä on valmentaminen?

Seuraava
Seuraava

Rekrytointi on mahtava tilaisuus markkinoida